Ferrari herstructureert technische afdeling

(c) Scuderia Ferrari Press Office

Ferrari heeft bekendgemaakt dat de technische afdeling van het Formule 1-team geherstructureerd gaat worden.

Het seizoen 2020 is voor Ferrari teleurstellend begonnen. De auto van het Italiaanse team is te traag, waardoor Ferrari momenteel vijfde staat in het constructeurs kampioenschap. Om dit probleem op te lossen gaat Ferrari de technische afdeling herstructureren. Volgens teambaas Mattia Binotto was een koerswijziging nodig om duidelijke verantwoordelijkheden en werkprocessen uiteen te zetten. Tegelijkertijd wil Ferrari met de herstructurering haar vertrouwen in de technische talent pool herbevestigen.

Onderdeel van de herstructurering is het opzetten van de Performance Development Department. De nieuwe afdeling zal geleid worden door Enrico Cardile. “De afdeling van Enrico Cardile kan rekenen op de ervaring van Rory Byrne en gevestigde ingenieurs zoals David Sanchez. Het zal de hoeksteen zijn van de ontwikkeling van de auto”, vertelt Binotto in een teamstatement. “We zijn van mening dat het Ferrari-personeel van het hoogste niveau is en we benijden in dat opzicht onze belangrijkste concurrenten niet,  maar we moesten een beslissende verandering doorvoeren en de lat hoger leggen wat betreft de verantwoordelijkheden van de afdelingshoofden.”

“We zijn begonnen met het leggen van de basis van een proces dat moet leiden tot een nieuwe en blijvende winstcyclus. Het zal enige tijd duren en we zullen, zoals we nu ervaren, te maken krijgen met tegenslagen op het gebied van resultaten en prestaties. We moeten echter met kracht en vastberadenheid op deze tekortkomingen reageren om zo snel mogelijk weer aan de top van deze sport te komen”, benadrukt Binotto.