NASCAR-update Rick Winkelman: “race met twee gezichten”

Rick Winkelman blikt voor Grand Prix Radio terug op de NASCAR race op de Texas Motor Speedway. De 500 mijl lange race was een race met twee gezichten, die uiteindelijk gewonnen werd door Austin Dillon.

“De NASCAR-coureurs reden afgelopen zondagavond op het snelle Texas Motor Speedway, waar de coureurs met ongeveer 330 kilometer per uur de eerste bocht in duiken. Desondanks was de eerste helft van de wedstrijd niet heel spannend. Alhoewel, Jimmie Johnson daar anders over zal denken.” Johnson reed tijdens de eerste helft van de race namelijk tegen de muur aan. “Johnson is zevenvoudig kampioen in NASCAR, maar hij heeft al lang niet meer gewonnen.” Hij is met acht races te gaan bovendien nog niet zeker van deelname aan de playoffs. Johnson is bezig aan zijn laatste seizoen, en Winkelman zou het jammer vinden als Johnson de playoffs mist. “Die held moet gewoon de playoffs in, maar ja, hij heeft veel pech gehad, en maakt zelf wat foutjes. Ook afgelopen zondagavond, dus weer een slechte score.”

Hoewel de eerste helft van de race op de fout van Johnson na vrij saai was, was de tweede helft een spektakel. “De tweede helft van de race was geweldig. Veel incidenten, maar ook een hele mooie strijd met uiteindelijk als winnaar Austin Dillon”, vertelt Winkelman enthousiast. “Dillon wint niet heel veel wedstrijden, maar dit was wel een hele belangrijke voor hem. Omdat hij won zit hij, in tegenstelling tot Johnson, nu wel zeker in de Playoffs.” “Donderdag op vrijdagnacht is er weer een wedstrijd. Dan rijden de NASCAR-coureurs op Kansas Speedway.”

De volledige update is te beluisteren via Grand Prix Radio.