Renger van der Zande eindigt als tweede

Speciaal voor Grand Prix Radio kijkt Renger van der Zande terug op zijn IMSA race. Gisteren reed Renger van der Zande naar de tweede positie. Hij is erg positief omdat er in de training nog een aantal problemen waren. De problemen zijn opgelost en uiteindelijk was er maar één auto te snel voor hem in de race.

“We gaan terug naar huis na drie weken in Amerika geweest te zijn. We hebben Daytona gehad, daar werden we zesde. Gisteren zijn we tweede geworden, twee uur en veertig minuten racen en uiteindelijk kwamen we als tweede over de streep. Ik had een goede kwalificatie, ik zette hem op de derde plek. Nadat we in de vrije training ongeveer laatste stonden vanwege de set up problemen die we hadden heeft de engineering echt wel hele grote stappen naar voren kunnen maken. Ik ben erg trots op de mannen en ik ben blij dat ik daardoor dat rondje heb kunnen rijden.”

“Uiteindelijk in de race was de Cadillac veel te snel voor ons, echt wel een tiende of vier. Ook mijn teamgenoot heeft het erg goed gedaan. Het was erg warm waardoor er veel rijders letterlijk op de grond vielen nadat ze uit de auto kwamen. Ik had er wat minder last van omdat ik de afgelopen tijd goed heb kunnen trainen. Over twee weken gaan we weer racen in Road America maar ik ga eerst even terug naar mijn familie.”

De volledige audio-update van Renger van der Zande is te beluisteren op Grand Prix Radio.