Jaap van Lagen valt in slotfase uit in Hongarije

Speciaal voor Grand Prix Radio kijkt Jaap van Lagen terug op zijn race van vandaag. Jaap van Lagen rijdt ook in de Porsche Supercup en moest vandaag dus in actie komen op de Hungaroring. Het weekend verliep vrij positief voor de Nederlander maar helaas was het resultaat niet zo goed.

“Over het algemeen waren er veel positieve momenten afgelopen weekend. De vrije training was goed met een zesde plek. In de kwalificatie stond ik met mijn eerste set banden op P3 dus dat zag er eigenlijk heel goed uit. Helaas werd mijn tweede run, die al vier tienden sneller was, halverwege onderbroken door een gele vlag. Helaas kon ik die ronde niet afmaken want anders had ik mij zeker in de top 5 gekwalificeerd. Maar zulke dingen gebeuren soms.”

“Uiteindelijk moest ik als negende starten. Ik had een goede start, in de eerste ronde heb ik gelijk twee plekken kunnen pakken. En na de safety car heb ik nog iemand in kunnen halen. In de tweede helft van de race moest ik continu verdedigen omdat hij eigenlijk wel iets sneller was. Dat frustreerde hem denk ik een beetje want twee ronde voor het eind reed hij zo bij mij naar binnen aan de zijkant. Hierdoor had ik een lekke band en was het dus over en uit. Hij kreeg een straf dus hij heeft ook geen punten. Maar nu hebben we allebei dus niks.”

De volledige audio-update van Jaap van Lagen is te beluisteren op Grand Prix Radio.