Ghiotto wint de Formule 2 sprintrace in Hongarije

door Tim Koenders
BAH_TEST_SR-2595

Zojuist is de sprintrace in de Formule 2 verreden en Ghiotto heeft de overwinning weten te pakken. Ilott heeft de tweede plaats weten te bemachtigen en Schumacher maakt het podium compleet. In de laatste rondes werd het nog heel spannend maar Ghiotto heeft met de juiste strategie de race weten te winnen.

Callum Ilott mocht vandaag vanaf pole starten. Bij de start was hij goed weg en wist gelijk weg te rijden bij de rest van het veld. Dit kwam mede omdat de vanaf P5 startende Ghiotto een goede start had. Hij kwam in gevecht voor P2 samen met Delétraz waardoor ze ten opzichte van Ilott veel tijd verloren. Het gat van P1 naar P2 was al snel 3,5 seconden.

In de vijfde ronde van de wedstrijd leek de eerste coureur uit te vallen. Dan Ticktum parkeerde zijn auto in de pit straat. Later kon de Brit zijn weg toch weer vervolgen. Met een achterstand van 5 ronden wil hij de race toch proberen uit te rijden.

Tsunoda krijgt in de achtste ronde de zwart oranje vlag, hierdoor moet hij naar binnen komen. De Japanner had problemen met zijn voorvleugel die volgens de wedstrijdleiding vervangen moest worden. Hij kwam op P21 weer terug op de baan.

In ronde 10 van de wedstrijd klimt Schumacher naar een podiumplaats. Hij weet de derde plaats te bemachtigen door buitenom in bocht 1 Delétraz voorbij te gaan. Halverwege de race is het gat tussen Ilott en de nummer 2 nog steeds 3,5 seconden. Schumacher moet een gat dichtrijden van een kleine 10 seconden om de race te kunnen winnen.

Ook besluiten sommige coureur om naar binnen te gaan voor nieuwe banden, waaronder Schumacher. Dit ging niet bij iedereen even goed, Samaia reed te hard in de pit straat en kreeg hiervoor een drive through penalty. Met nog 10 rondes te gaan besluit de leider in de wedstrijd ook nog naar binnen te komen voor nieuwe banden. Ilott geeft de leiding in de wedstrijd aan Ghiotto en ligt op P6.

Achteraf was de keuze om niet naar binnen te gaan de beste. Ghiotto wist zijn banden in goede staat te houden en wist hierdoor de race te winnen. Het werd in de laatste rondes nog heel spannend maar Ilott wist het gat net niet te dichten. De Brit wist ongeveer vier seconden per ronde te winnen maar het bleek op het eind net vier tienden te weinig te zijn.

Volgende week zal er helaas niet geracet worden. Na drie weekenden racen hebben de teams een weekje vrij. Over 2 weken gaat de Formule 2 weer verder met twee races in Groot-Brittannië.