Ferrari zag ronde achterstand al aankomen

De eerste drie races van het seizoen zijn verreden en die zijn voor Ferrari niet gelopen zoals gehoopt. In de eerste Grand Prix van het jaar wist Leclerc nog een podium te pakken maar vorige week vielen beide Ferrari ’s uit. Vandaag had Leclerc weer geen goede dag vanwege zijn strategie maar Vettel heeft een zesde plaats weten te bemachtigen. De vraag is waar Ferrari momenteel staat. Beide coureurs hebben na afloop van de race gereageerd op onder andere deze vraag.

Bij de derde Grand Prix van het seizoen had Ferrari een betere dag in vergelijking met de eerste twee Grands Prix. De snelheid in de kwalificatie was een stuk beter, beide coureurs wisten namelijk Q3 te halen. Volgens Leclerc is er nog wel veel werk aan de winkel. De Monegask heeft aangegeven dat de auto compleet anders aanvoelde in de race. Wel geeft hij aan dat hij denkt dat Ferrari dicht bij Racing Point staat.

Vettel heeft aangegeven dat dit is waar de Ferrari dit seizoen zal staan. In de kwalificatie zal het Italiaanse team moeten strijden voor de derde startrij. De Duitser kwam als zesde over de streep maar deed dat wel op een ronde achterstand. Maar daar was al rekening mee gehouden. Ferrari ging voor aanvang van de Grand Prix er al vanuit dat ze niet de volledige zeventig ronden gingen rijden.

Over twee weken rijdt de Formule 1 op Silverstone. Kan Ferrari daar ook met beide auto’s in Q3 komen of was het dit weekend toch toeval dat ze meer snelheid hadden ten opzichte van de races in Oostenrijk? Dat gaan we zien in Groot-Brittannië.