FIA verwacht nieuw protest van Renault na GP Hongarije

Abiteboul Grand Prix Oostenrijk 2020
(c) Renault F1

De FIA verwacht dat Renault na het raceweekend in Hongarije, opnieuw een protest gaat indienen over de brake ducts van Racing Point. Na de Grand Prix van Steiermark diende de Franse renstal een eerste protest in. 

Racing Point maakt ook dit weekend gebruik van de controversiële brake ducts en daarom kunnen teams opnieuw een protest indienen. De brake ducts, een systeem om de remmen te koelen, horen dit jaar bij de ‘listed parts’ wat betekent dat een team dat zelf moet ontwerpen. Renault suggereert dat Racing Point ze gekopieerd heeft van de Mercedes-bolide van vorig jaar.

”Momenteel hebben ze geprotesteerd tegen de Grand Prix van Steiermark”, zegt Nikolas Tombazis aan Autosport. ”Ze hebben het recht om te protesteren tegen andere Grands Prix totdat deze zaak is beoordeeld. Racing Point heeft het recht om met deze componenten of andere componenten te gebruiken. Het is de beslissing van Renault, het is zeker niet onze beslissing of onze wens of wie dan ook. Maar ik denk dat het waarschijnlijk is dat we meer protesten zullen zien totdat deze zaak wordt beoordeeld.”

De FIA verwacht dat er voor de eerste race op Silverstone duidelijkheid komt. ”De stewards gaven Racing Point drie weken de tijd om hun document in te dienen. Ik denk dat het eerlijk is om te zeggen dat Racing Point dit werk eerder dan drie weken zal afmaken. Waarschijnlijk kunnen we dan voor de Britse Grand Prix duidelijkheid geven”, besluit Tombazis.