NASCAR-update Rick Winkelman: “Elliott beste in All-Star race”

(c) Hendrick Motorsports

Rick Winkelman blikt voor Grand Prix Radio terug op de All-Star NASCAR race van afgelopen nacht. De race en de prijs van 1 miljoen dollar werd gewonnen door Chase Elliott.

“Afgelopen nacht hebben de NASCAR-coureurs de jaarlijkse All-Star race gereden. Dit deden zij niet op het circuit van Charlotte, zoals gebruikelijk, maar op het korte circuit van Bristol.” De race had in mei verreden moeten worden, maar door het coronavirus ging dit niet door. “Er waren toeschouwers aanwezig bij de wedstrijd”, vertelt Winkelman. “Er kunnen 153.000 mensen rond dat kleine baantje in Bristol zitten. Dat gaat momenteel uiteraard niet, maar er waren ongeveer 25.000 fans die de tribunes op mochten. Dit was goed te horen en je merkte ook dat de coureurs erg blij waren dat er weer publiek was.”

“De wedstrijd van vannacht was geen bots en duw festijn zoals vooraf een beetje werd gevreesd.” De Bristol Motor Speedway is kort en minder snel. Hierdoor leunen volgens Winkelman coureurs sneller tegen elkaars auto aan, en zal er vaker een schouderduw uitgedeeld worden. “Dat viel allemaal erg mee, en toch was het een spektakel. Het waren heel veel aan elkaar gekoppelde korte races met tussensprints.”

Het evenement bestond uit twee races. Eerst vond een herkansingsrace plaats voor coureurs die nog niet in de All-Star race zaten. Vervolgens gingen vier coureurs uit de herkansingsrace door naar de All-Star race. Aan de All-Star race nemen coureurs deel die vorig jaar of dit jaar een wedstrijd hebben gewonnen, coureurs die in het verleden de All-Star race hebben gereden, en coureurs die ooit kampioen zijn geweest. “Het is dus wel de crème de la crème, de besten van de huidige generatie NASCAR-coureurs, met bovendien een hele interessante hoofdprijs. De winnaar kreeg 1 miljoen dollar. De rest kreeg niks, geen punten en geen prijs. Het ging alleen om de eerste plek en de 1 miljoen dollar. Dat miljoen werd gewonnen door Chase Elliott. Hij was gewoon de beste. Elliott won de laatste tussensprints en de race. Hij is nu dus 1 miljoen dollar rijker.”

De volledige update van Rick Winkelman is te horen op Grand Prix Radio.