Ricciardo: Nieuwe auto kan andere auto’s beter volgen

(c) Renault F1

Daniel Ricciardo denkt dat de nieuwe auto van Renault aerodynamisch veel beter is dan de auto van vorig jaar. Hierdoor kunnen de Renault-coureurs dichter achter andere auto’s rijden.

Renault was tijdens de twee races op de Red Bull Ring een sterke partij in het middenveld. Het Franse team scoorde in beide races punten, maar had ook last van onbetrouwbaarheid. Tijdens de Oostenrijkse Grand Prix viel Ricciardo uit door technische problemen, en teamgenoot Esteban Ocon haalde de finish van de Grand Prix van Stiermarken niet. Toch is Ricciardo te spreken over de nieuwe auto.

“Ik denk dat we in de race nog wel een klein beetje moeten verbeteren, maar over het algemeen denk ik dat we andere auto’s wat beter kunnen volgen in de race, en iets minder last hebben van de vuile lucht”, vertelt de goedlachse Australiër aan autosport. “De downforce en het pakket dat we hebben is wat efficiënter, en ik denk dat de achterkant van de auto tijdens het rijden met weinig brandstof veel verbeterd is. De tractie van de Renault is volgens Ricciardo ook een stuk verbeterd. “Als we kijken naar onze data van vorig jaar, dan kunnen we aanzienlijk eerder vol gas gaan. De achterkant van de auto is op dit moment zeker de kracht vergeleken met deze tijd vorig jaar.”

“Ik denk dus dat we vooruit zijn gegaan, zeker op een circuit dat ons in het verleden niet erg lekker lag. Ik ben dus heel benieuwd hoe we verder gaan bij de komende races”, besluit Ricciardo.