Théo Pourchaire wint sprintrace Formule 3, Verschoor vierde

De sprintrace in de Formule 3 is gewonnen door Théo Pourchaire. Na een crash tussen Lawson en Hughes erfde de Fransman de leiding, die hij door een safety car-finish niet meer uit handen kon geven. Verschoor eindigde als vierde, Viscaal als zestiende.

Na een tiende plek in de feature race was het Jake Hughes van HWA Racelab die van pole position mocht beginnen. Achter hem stonden Theo Pourchaire en Liam Lawson op plekken twee en drie. Enzo Fittipaldi kende al problemen voor de start; zijn auto bleef even staan op de grid.

Bij de start kwam Pourchaire beter weg dan Jake Hughes, waardoor de Fransman vrij eenvoudig de leiding wist te pakken. Verschoor kende een mindere start, hij ging van de vierde naar de zesde plek. Vooraan ontstond al snel een duel om de leiding tussen Pourchaire en Hughes, maar de ART-coureur wist zijn wagen goed breed te houden. Lawson zat er aan het begin ook weer goed bij, in een driedik duel ging hij van de derde plek naar de leiding.

Daar bleef hij echter niet lang, want polesitter Hughes wist met zijn DRS weer de leiding al gauw weer terug te pakken. Een airbourne-moment voor Clement Novalak betekende dat de Carlin-coureur noodgedwongen de pits in moest. In het middenveld bleef het dringen geblazen; in een gevecht met Zendeli werd Sebastián Fernández even het grind ingeduwd. Lawson ging vervolgens terug naar de leiding, vlak voordat een crash tussen Sophia Floersch en Alexander Smolyar een safety car-periode veroorzaakte.

Bij de herstart wist Lawson zijn leiding te behouden, al zat Hughes hem wel vlak op de hielen. Daarna was het stuivertje wisselen tussen de twee, maar in ronde 21 ging het mis. Beide coureurs lagen na een crash in bocht 4 uit de race, nadat Lawson naar buiten gleed en zo de ophanging van Hughes brak. Dit veroorzaakte wederom een safety car, met Pourchaire nu aan de leiding.

De race eindigde hierdoor achter de safety car, waardoor de overwinning voor Pourchaire zeker gesteld werd. De snelste ronde in de race werd gezet door Piastri.