Meerdere coureurs worden onderzocht door stewards

@Scuderia Ferrari Press Office

De stewards onderzoeken verschillende incidenten die plaatsvonden tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van Stiermarken. Er wordt onderzoek gedaan naar incidenten van Charles Leclerc, Kimi Räikkönen en Sergio Perez.

Leclerc zou tijdens Q2 Daniil Kvyat hebben opgehouden in bocht negen. Daarnaast zou hij na de rode vlag in Q1 niet direct de pits in zijn gegaan. De rode vlag werd gezwaaid omdat Antonio Giovinazzi crashte in bocht 9 en vervolgens verder op het circuit stil viel. Räikkönen zou, net als Leclerc, niet direct de pits in zijn gegaan nadat er met de rode vlag werd gezwaaid. Perez wordt onderzocht voor het negeren van gele vlaggen in Q1. In bocht drie werd met een gele vlag gezwaaid, en de Mexicaan zou de vlag genegeerd hebben.

Leclerc, Räikkönen en Perez hebben allemaal een teleurstellend resultaat behaald in de kwalificatiesessie. Mogelijk ontvangen zij voor de incidenten gridstraffen, waardoor zij verder achteraan staan tijdens de start.