Bottas: probleem met remmen oorzaak van gat met Hamilton

(c) Mercedes-AMG F1

Valtteri Bottas was in de beslissende derde kwalficatiesessie bijna anderhalve seconde langzamer dan teamgenoot Lewis Hamilton die pole positie behaalde. Een probleem met de remmen heeft volgens de Fin bijgedragen aan het verschil in tijd. 

Aan SkysportF1 vertelt Bottas dat het geen makkelijke kwalificatie was. “Persoonlijk denk ik dat ik er niet in geslaagd ben om genoeg temperatuur in mijn banden op te bouwen. Een deel van de oorzaak was dat mijn rem rechtsvoor tijdens de kwalificatie beglaasde, dus ik kon het potentieel van de auto tijdens het remmen niet echt maximaliseren”, legt Bottas uit. “Dat (maximaliseren van de remmen) is echt belangrijk voor het vertrouwen in de natte omstandigheden.”

De winnaar van de openingsrace weet nog niet of het probleem morgen verholpen is. “Ik hoop het echt, het zou leuk zijn om voluit te gaan, maar het is iets wat we morgen pas zullen ontdekken omdat we in de trainingen natuurlijk geen wedstrijdafstand hebben afgelegd, maar we weten dat de auto snel is, dus we kijken er naar uit het”, besluit de Fin.

Bottas start de race morgen vanaf de vierde plek achter Carlos Sainz, Max Verstappen en teamgenoot Hamilton.