VT3 en kwalificatie GP Oostenrijk vallen mogelijk letterlijk in het water

Ricciardo Grand Prix Oostenrijk 2020
(c) Renault F1

De organisatie van de Formule 1 is bezig met een nieuw plan voor de derde vrijde training en de kwalificatie voor de Grand Prix van Stiermarken. Het weer wordt namelijk zeer slecht en men gaat ervan uit dat VT3 en de kwalificatie mogelijk niet door kunnen gaan.

De weersvoorspellingen voor zaterdag laten zien dat er veel regen zal vallen. Ook zullen er onweersbuien over het circuit trekken en de temperatuur loopt rap terug. Naar verwachting zal er zo’n 30 millimeter regen vallen.

Back-up plan

Op dit moment is er een back-up plan mochten de derde vrije training en de kwalificatie zaterdag niet door kunnen gaan. Als dat het geval is, zal men proberen om zondagochtend de kwalificatie plaats te laten vinden. Mocht ook dat niet mogelijk zijn, dan kan het zelfs zo zijn dat de uitslag van VT2 de startopstelling gaat bepalen. Het kan dus een zeer spannend weekend worden.

Lees ook: Officieel: Mugello en Sochi toegevoegd aan F1-kalender 2020