Preview Formule 1 Grand Prix van Stiermarken; Ho-Pin Tung

Deze week is het tijd voor de tweede Grand Prix van het seizoen, en het is dus ook tijd voor de tweede preview van Ho-Pin Tung. Voor een tweede keer op rij vindt de race plaats op de Red Bull Ring, ondanks dat de wedstrijd dit weekend een andere benaming heeft, namelijk de Grand Prix van Stiermarken. De eerste rit op de Red Bull Ring was in ieder geval een groot succes, dus men zal hopen dat ook deze zondag net zo spectaculair zal zijn.

Ho-Pin Tung kijkt in deze ‘preview’ ook nog uitgebreid terug op de afgelopen race. Vooral over de vele uitvallers heeft hij wat te zeggen. Volgens hem heeft de karakteristiek van het circuit een grote invloed gehad op de mechanische problemen van de teams. Vooral het weghalen van sommige kerbstones die voor schade aan de auto’s zorgden vorig jaar heeft volgens Tung een averechts effect gehad. ‘Juist door het weghalen van die kerbs nodig je coureurs uit om verder over de nog aanwezige kerbs te gaan bij het uitkomen van een bocht. De vibraties die daardoor gegenereerd werden kunnen ervoor gezorgd hebben dat sommige onderdelen stuk gingen.’

Verder heeft Tung nog wat te zeggen over Ferrari. Zij hebben het natuurlijk afgelopen weekend heel zwaar gehad wat betreft snelheid en daarom willen de Italianen zo snel mogelijk updates meenemen. De aerodynamica updates die gepland stonden voor Hongarije komen dit weekend al naar Oostenrijk. Ho-Pin Tung heeft er alleen geen vertrouwen in dat deze updates Ferrari een stuk verder gaan helpen. ‘We hebben kunnen zien dat het probleem bij Ferrari momenteel vooral zit op het gebied van de aandrijving, kijk daarbij ook naar Alfa Romeo en Haas, ook zij hadden ineens een stuk minder snelheid. Aero-updates is niet persé wat Ferrari nu nodig heeft en ik verwacht dan ook dat de verhoudingen redelijk hetzelfde zullen blijven.’

Tenslotte is Tung nog optimistisch over de snelheid van Red Bull en hij verwacht dan ook dat zij zeker in de race mee kunnen doen. ‘In principe verwacht ik weinig anders ten opzichte van mijn vorige preview. Er wordt echter wel regen verwacht, en mocht dat gebeuren dan liggen alle kaarten weer helemaal anders.’ Ondertussen is het duidelijk dat het waarschijnlijk alleen op zaterdags gaat regenen dus het zeker de moeite waard om ook Ho-Pin Tung’s preview van vorige week nog eens te lezen, aangezien veel zaken hetzelfde zullen zijn dit weekend.

De hele gesproken preview van Ho-Pin Tung is te beluisteren op Grand Prix Radio.