Stapt Vettel dan toch over naar Red Bull?

Dieter Mateschitz zou Helmut Marko hebben laten weten dat hij Vettel terug moet halen naar Red Bull. Dit zegt journalist Christian Nimmervol. Volgens hem is het goed mogelijk dat we kort na het grote nieuws rondom de terugkeer van Alonso weer groot nieuws krijgen, en dit keer in verband met een terugkeer van Vettel naar Red Bull.

Vettel heeft laatst ook al bij Servus TV gezeten, een zender dat binnen het Red Bull concern valt. Dat valt volgens Nimmervol al op aangezien Vettel nog ‘gewoon’ een Ferrari coureur is. Bovendien zou Mateschitz er op staan dat Vettel terugkomt. De energiedrankjes-magnaat zou niet vergeten zijn hoe belangrijk Vettel is geweest voor Red Bull Racing. Hij bezorgde het merk de eerste overwinning in de Formule-1, en niet veel later werd de Duitser ook nog eens vier keer wereldkampioen met het team.

Toch zal het lastig worden voor Red Bull om Vettel daadwerkelijk binnen te halen. Alex Albon kan niet zomaar worden teruggeschoven zolang hij het goed doet. En als Vettel terugkomt, dan moet één ander contract van een Red Bull coureur worden verbroken. Dit zal ook de reden zijn waarom Helmut Marko eerder al aangaf dat er geen terugkeer in zit voor Vettel. Maar ondanks alles lijkt er wel wat te gebeuren achter de schermen, het wordt interessant om te zien hoe dit hele verhaal afloopt. Nimmervol is het naar eigen zeggen druk aan het onderzoeken en er zou vandaag nog meer nieuws komen over de situatie.