Fernando Alonso tekent bij Renault voor seizoen 2021

(c) McLaren F1 Team

Fernando Alonso keert volgend seizoen definitief terug in de Formule 1. De tweevoudig wereldkampioen tekent een contract voor het seizoen 2021 bij Renault. Het wordt voor de 38-jarige Spanjaard alweer zijn derde periode bij het team.

Met de aankondiging maakt Renault een einde aan de geruchten wie het stoeltje naast Esteban Ocon in 2021 zal krijgen. De keuze van de Franse renstal is dus gevallen op oude bekende Fernando Alonso. Dat liet het team van Renault weten door middel van een reeks audio’s op Twitter gevolgd door de officiële aankondiging.

De Spanjaard reed van 2003 tot en met 2006 al voor Renault en beleefde daar zijn grootste successen. Met het Franse team werd hij twee keer wereldkampioen. In 2008 keerde hij na een kortstondig avontuur bij McLaren weer terug bij Renault. Alonso zou er twee seizoen blijven, voordat hij naar Ferrari vertrok. Zijn tweede periode bij het team was een stuk minder succesvol. De Spanjaard won toen slechts tweemaal een Grand Prix.

Triple crown

Alonso keert in 2021 na twee seizoenen langs de zijlijn dus weer terug in de koningsklasse van de autosport. De Spanjaard reed in 2018 zijn laatste race voor McLaren. Alonso richtte zich daarna op verschillende andere autosportdisciplines en het binnenhalen van de triple crown (winnen Grand Prix van Monaco, Indy500 en 24 uur van LeMans). Met het fabrieksteam van Toyota in het WEC won hij twee keer de 24 uur van Le Mans. Daarnaast reed hij voor het team van McLaren de Indy500 en deed hij onlangs nog mee aan de Dakar Rally.