‘Fernando Alonso staat voor terugkeer bij Renault’

(c) McLaren F1

Fernando Alonso zal hoogstwaarschijnlijk morgen aangekondigd worden als de nieuwe teamgenoot van Esteban Ocon in 2021. Het team van Renault heeft voor morgen al een online persconferentie aangekondigd en meerdere goed geïnformeerde bronnen zoals Skysports-f1 en het Spaanse La Marca bevestigen het nieuws ook.

Met de terugkeer naar Renault zal Alonso beginnen aan zijn derde periode bij het team. Ook zijn hoogtijdagen beleefde de Spanjaard bij de Franse renstal, met wereldkampioenschappen in 2005 en 2006. Hij was degene die de Schumacher-hegemonie in de Formule-1 wist te verbreken.

De 38-jarige Alonso zal Daniel Ricciardo vervangen bij Renault, die op zijn beurt tekent bij McLaren in plaats van aanstaand Ferrari-coureur Carlos Sainz. Met deze aankondiging zou het zomaar kunnen zijn dat de cirkel wat betreft het silly-season van 2020 al erg vroeg rond is. Natuurlijk kan er bij Mercedes nog van alles gebeuren en zit ook Sebastian Vettel nog zonder stoeltje maar de meest opvallende transfers lijken met de terugkeer van Alonso wel gebeurd.

Alonso zal hopen dat het fabrieksteam van Renault eindelijk de weg naar boven kan vinden sinds de herintrede in Formule-1 in 2016. Zijn hoop zal echter meer gevestigd zijn op de nieuwe reglementen van 2022, zo’n grote verandering binnen de sport moet een goed moment zijn voor een fabrieksteam als Renault om de weg terug naar boven te vinden. Eén van de belangrijkste personen binnen het Renault-team dat voor het laatst een wereldtitel won hebben ze in ieder geval al binnen, en ook Alonso zelf is controversieel genoeg om te hopen op een derde wereldtitel.