NASCAR-update Rick Winkelman: “Kevin Harvick wint opnieuw”

© Zach Catanzareti Photo

Rick Winkelman kijkt voor Grand Prix Radio terug op de NASCAR-race op de Indianapolis Motor Speedway. De race werd gewonnen door Kevin Harvick. 

“Kevin Harvick heeft de NASCAR-race op het circuit van Indianapolis gewonnen. Harvick, die de laatste tijd erg goed in vorm is, had opnieuw een heel stevig en mooi gevecht met Denny Hamlin. Harvick werd echter geholpen doordat Hamlin bandenproblemen had.” De rechtervoorband van Hamlins auto explodeerde waardoor de Toyota Camry-coureur hard de muur in ging. “Hamlin moest echt even op adem komen na die crash, maar hij bleef verder wel ongedeerd”, vertelt Winkelman.

Hamlin was niet de enige coureur waarbij de rechtvoorband plotseling aan diggelen ging. “Er waren meerdere coureurs die daardoor zwaar crashten. Ook in de Formule 1 zien we meer technische problemen en dingen die op technisch gebied niet helemaal goed gaan bij de teams. Wellicht dat dit, veroorzaakt door corona, ook een rol speelde bij de crashes op het circuit van Indianapolis”, suggereert de commentator.

De crashes liepen voor de rijders allemaal goed af. In de pitsstraat raakte wel iemand gewond. “Een van de monteurs van Ryan Blaney raakte gewond toen er een soort kettingbotsing was tijdens de pitsstops. Hij probeerde nog weg te springen, maar werd toch geraakt.” De monteur raakte gewond, maar het is niet heel ernstig. “Gelukkig zagen we beelden van de monteur die een beetje lachend op een brancard zat en de ambulance in ging. Die man gaan we ongetwijfeld snel terug zien in de pitsstraat.” Het incident laat volgens Winkelman zien dat het werk van de monteurs tijdens de pitsstops gevaarlijk werk blijft.

“NASCAR racet nu uiteraard volle bak door. De volgende race wordt zondagavond verreden op de Kentucky Speedway.” Deze race is vanaf 20:30 uur te zien op Ziggo Sport, en de volledige NASCAR-update is te beluisteren op Grand Prix Radio.