Pérez: “Teleurgesteld als we McLaren niet verslaan”

(c) Racing Point

Sergio Pérez verwacht het gevecht met McLaren aan te kunnen gaan tijdens de Grand Prix van Oostenrijk vanmiddag. De Racing Point coureur zou zelfs teleurgesteld zijn indien hij Sainz en Norris niet zou verslaan.

Lando Norris verraste gisteren vriend en vijand door zijn McLaren op de vierde plaats te kwalificeren. De Racing Point coureurs Pérez en Stroll kwamen niet verder dan een zesde en negende plaats. 

Pérez stelt vast dat McLaren de zaken goed voor elkaar had tijdens de kwalificatie: “Ik denk dat ze hun ware snelheid lieten zien aan het einde van Q3. We wisten dat gedurende het weekend de marges klein zouden zijn tussen ons en de McLarens, de Red Bulls en de teams achter ons, zoals Renault.”

“Mijn Q3 was redelijk oké. Ik reed exact dezelfde tijd als Albon, maar helaas voor mij deed hij dat eerder in de sessie. Ik denk dat we een goede race pace hebben, dus we zouden mee moeten kunnen vechten”, aldus de Mexicaan.

Op de vraag hoe de racesnelheid van Racing Point zich verhoudt tot die van McLaren antwoordt Pérez positief: “Ik denk dat we erbij zitten en ik kijk er heel erg naar uit. Ik zou teleurgesteld zijn als we McLaren niet zouden verslaan.”