Liam Lawson wint tweede Formule 3-race, Verschoor knap tweede

Liam Lawson heeft de tweede Formule 3-race van het weekend gewonnen. Na een inhaalactie op Beckmann wist de Hitech-coureur de hele race de leiding te behouden. Verschoor eindigde de race als tweede, Bent Viscaal als tiende. 

 

Clément Novalak begon de race voor Carlin Buzz vanaf pole position, voor de ART van Alexander Smolyar en de MP Motorsportwagen van Richard Verschoor. Deze wist hij te verzilveren, mede omdat Smolyar niet goed wegkwam. Liam Lawson pakte de derde plek af van Verschoor, die daarmee terugviel naar de vierde plek. Bent Viscaal lag na de eerste ronde op de tiende plek.  

 

In het middenveld was het direct dringen geblazen, waar Logan Sargeant niet goed uit de strijd kwam. Gisteren eindigde hij als tweede, maar door een tikje van Bent Viscaal hield hij een lekke rechterachterband over. 

David Beckmann nam vervolgens de leiding van Novalak over, met een fraaie inhaalactie in bocht 4. Novalak ging daarna zelf nog de fout in bij bocht 3, waardoor hij ook zijn tweede plek kwijtraakte aan Liam Lawson. Lawson en Beckmann raakten daarna verwikkeld in een heet gevecht, en het duurde niet lang voordat Lawson de leiding overnam. Cameron Das wist de finish niet te halen, hij moest zijn auto al snel stilzetten in de pits. 

 

Aan de kop was het vervolgens een viermans gevecht om de leiding, waarbij Novalak de tweede plek weer terugpakte. Richard Verschoor ging op dat moment ook goed, maar in een poging om Beckmann in te halen ging de Nederlander er bijna af. Hier verloor hij echter geen plek mee. 

 

Halverwege de race veroorzaakte Alexander Peroni een virtuele safety car; zijn wagen viel simpelweg stil. Pourchaire had hier het meeste last van, hij reed zijn voorvleugel stuk op de achterkant van de Campos van Peroni. Na de herstart was het Verschoor die naar de derde plek reed, alvorens ook de tweede plek over te nemen van Novalak. Het was daarmee nog niet gedaan voor de Nederlander, hij bleef onder druk staan.   

Niet lang daarna kwam de saftey car de baan op, toen Roman Stanek van Charouz een DRS-bord in stukken reed.

Toen de Safety Car eenmaal naar binnen dook waren er nog maar twee ronden te gaan. Lawson zat goed bij de les, hij kende een probleemloze herstart. Viscaal daarentegen verloor twee plekken, hij kwam minder goed weg. Verschoor kwam uiteindelijk net niet goed genoeg in de buurt van Lawson; hij moest genoegen nemen met de tweede plek. Polesitter Novalak eindigde als derde.