VT3: Hamilton opnieuw dominant, Verstappen naar P3

(C) Mercedes AMG Petronas F1

Lewis Hamilton heeft tijdens de derde vrije training de snelste tijd gereden. De Brit was anderhalve tiende sneller dan zijn teamgenoot Valtteri Bottas. Max Verstappen werd derde en moest bijna drie tienden toegeven op Hamilton.

Net als op de vrijdag was het Mercedes die zaterdagochtend het sterkst voor de dag kwam. In de laatste training, voordat er gekwalificeerd gaat worden, was het opnieuw Hamilton die bovenaan de tijdenlijst staat en daarmee als favoriet voor de pole de kwalificatie ingaat.

Verstappen kende een goede training en zette zijn Red Bull achter de beide Mercedessen op de derde stek. De 22-jarige moest in zijn snelle ronde vooral in de laatste sector tijd inleveren op Hamilton. Alexander Albon zette de zesde tijd neer en was drie tienden langzamer dan Verstappen.

Sergio Perez noteerde de vierde tijd en was sneller dan de Ferrari’s van Charles Leclerc en Sebastian Vettel, die respectievelijk vijfde en zevende werden.

Debutant Nicholas Latifi veroorzaakte de eerste rode vlag van dit seizoen. Uitkomend uit bocht 1 ging de Canadees de bandenstapel in, omdat hij te vroeg op het gas ging en daardoor de controle over zijn auto verloor.

Vanmiddag begint om 15:00u de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk.