Sebastian Vettel zag P11 niet aankomen

Sebastian Vettel heeft aangegeven te zijn verrast met de kwalificatie uitslag. De Duitser wist zijn Ferrari niet naar de top 10 te rijden. Hij wist namelijk niet verder te komen dan de elfde plaats. Ferrari zag van te voren wel aankomen dat ze niet de snelste zouden zijn maar volgens Vettel zagen ze dit ook niet aankomen.

De zaterdag in Oostenrijk is voor Ferrari dramatisch verlopen. Charles Leclerc kwam niet verder dan P7 en Sebastian Vettel wist niet eens uit Q2 te komen. Ferrari kan niet wachten tot er updates op de auto’s komen, deze updates staan gepland voor Hongarije. Vettel heeft inmiddels laten weten erg verrast te zijn dat Ferrari zo weinig snelheid heeft.

“Ik dacht dat we ietsje beter waren maar het blijkt dat alle andere teams nog wat meer over hadden in de vrije trainingen. Ik was ook niet helemaal blij met de auto, ik had iets meer overstuur dan dat ik eigenlijk had gewild. Morgen verwacht ik dat de condities anders zullen zijn, naar verwachting wordt het morgen warmer. Het is een lange race en ik denk dat we daarin beter zullen zijn.”

Vettel heeft er nog steeds vertrouwen in dat hij morgen een aantal punten kan gaan scoren. Hij zal dan wel een aantal anderen in moeten halen. De Duitser start vanaf P11 dus hij mag zelf kiezen op welke banden hij start. Misschien kan hij daarmee al een verschil maken ten opzichte van de concurrentie.