Mogelijke straf voor Lewis Hamilton na negeren gele vlaggen en track limits

Lewis Hamilton zal zichzelf moeten verantwoorden bij de stewards. De Brit zou niet genoeg van het gas zijn gegaan toen er gele vlaggen hingen na het incident van teamgenoot Bottas in Q3. Daarnaast zou hij in zijn snelste ronde ook track limits hebben overschreden in bocht 10.

Mercedes begon het eerste raceweekend van 2020 in dominante wijze, met de snelste tijden in alle drie de vrije trainingen. Hier borduurde het Duitse team in de kwalificatie op verder, met Lewis als snelste in Q1 en Valtteri als snelste in Q2.

In het derde deel van de kwalificatie was het Lewis Hamilton die zijn wagen op de tweede plek kwalificeerde, slechts 0,012 seconden achter teamgenoot Bottas. De zesvoudig-wereldkampioen stond met zijn rondetijd voor Max Verstappen, die de race als enige uit de top tien op de medium-band zal aanvangen. Na afloop zei Lewis dat een foutje in bocht 7 en 8 hem misschien wel de pole position kostte. Naast dat Lewis in zijn snelste ronde dus gele vlaggen negeerde, zou hij ook de track limits in bocht 10 hebben overschreden. Nu hangt Lewis mogelijk een straf boven het hoofd, al is het nog onbekend hoe groot die zal uitpakken.

Over zijn snelste ronde had Lewis het volgende te zeggen: ‘Ik kwam uit bocht 4, waar een grote wolk stof hing. Ik had geen idee waar de desbetreffende wagen was, totdat ik Valtteri terug zag komen op de baan. Gelukkig voor hem behield hij wel zijn plek. Zelf heb ik niet het meeste uit de auto gehaald, dus ik zal harder moeten werken.

Mocht Lewis daadwerkelijk zijn tweede plek verliezen en verder achteraan moeten starten is dat in elk geval garantie op spektakel voor de race op zondag.