Geen positieve coronatesten in afgelopen zeven dagen

(c) Red Bull Content Pool

De Formule 1 en de FIA hebben zaterdag voorafgaand de kwalificatie bevestigd dat er geen positieve coronatesten zijn gevallen in de afgelopen week. Er zijn meer dan 4.000 testen gedaan onder het Formule 1-personeel. 

Er worden privé tests gebruikt op ieder personeelslid dat een race bijwoont. Voordat het op reis gaat moet die test negatief zijn, daarna mag het lid aanwezig zijn op het circuit. Vervolgens worden ze om de vijf dagen getest. Op het circuit zijn strenge maatregelen genomen om al het F1-personeel veilig te houden.

”De FIA ​​en de Formule 1 kunnen vandaag bevestigen dat tussen vrijdag 26 juni en donderdag 2 juli 4.032 coureurs en teamleden zijn getest op COVID-19. Hiervan zijn nul mensen positief getest”, meldt de Formule 1 op haar officiële website. 

Lees ook: Formule 3 race 1 in Oostenrijk: Verschoor achtste en Viscaal elfde