Formule 3 race 1 in Oostenrijk: Verschoor achtste en Viscaal elfde

Zojuist is de eerste Formule 3-race van het seizoen verreden op het circuit van Spielberg, Oostenrijk. Grand Prix Radio heeft speciaal voor jou de ins en outs van de race op een rijtje gezet met extra aandacht voor de prestaties van de Nederlanders Richard Verschoor en Bent Viscaal.

Fernandez (ART) die van pole startte had een slechte start. Piastri (PREMA Racing) die achter hem vanaf plek 3 startte had wel een goede start wat ervoor zorgde dat Fernandez, Piastri en Zendeli (Trident) met z’n drieën door bocht 1 gingen. Fernandez werd daarbij aangetikt en spinde. De ART-coureur valt uiteindelijk gedwongen uit.

Piastri nam de koppositie over en reed in de daaropvolgende rondes zo’n 3 seconden bij de rest van het veld weg. De Nederlander Richard Verschoor (MP Motorsport) had enkele problemen tijdens de kwalificatie waardoor hij vanaf plek 9 startte. Bent Viscaal (MP Motorsport), de andere Nederlander die actief is in de Formule 3, startte vanaf plek 13. Na enkele rondes geracet te hebben, lag Verschoor op de achtste plek en Viscaal op de elfde plek.

De rest van de race verliep vrij stabiel. Piastri die op kop reed controleerde de race. Verder waren er met regelmaat inhaalacties. De top drie is echter niet meer veranderd. Piastri kwam als eerste over de finish gevolg door Sargeant (PREMA Racing) en Peroni (Campos Racing). Nederlander Richard Verschoor kwam als achtste over de finish gevolgd door Bent Viscaal, die als elfde over de finish kwam.

Tweede race Oostenrijk

Zondagochtend zal de tweede Formule 3-race op het circuit van Spielberg verreden worden op basis van een reversed grid. Richard Verschoor start dan vanaf de tweede startrij. Deze race zal morgenochtend om 9.40 uur starten en live te volgen zijn via Ziggo Sport. Daarnaast lees en hoor je bij Grand Prix Radio natuurlijk het laatste nieuws omtrent de Formule 3 en de prestaties van Verschoor en Viscaal.

Lees ook: Abiteboul: ‘In gesprek met grote namen over opvolging Ricciardo’