Callum Ilott wint eerste Formule 2 race van het seizoen

(c) Formula 2

De eerste race van het Formule 2-seizoen is zojuist verreden op de Red Bull Ring in Oostenrijk. De feature race werd gewonnen door Callum Ilott. Het podium werd gecompleteerd door Marcus Armstrong en Robert Shwartzman.

Guanyu Zhou startte de eerste feature race van het seizoen vanaf pole. MP Motorsport-coureur Felipe Drugovich was de andere coureur op de eerste startrij. De Braziliaan was tijdens de kwalificatie bijna een halve seconde langzamer dan Zhou. Callum Ilott, startend vanaf de derde plek, kwan goed weg bij de start, en nam voor bocht 1 de leiding over van teamgenoot Zhou. De Chinees wist de leiding in dezelfde ronde nog terug te pakken. Achter de twee teamgenoten was ook Mick Schumacher goed gestart. De Prema-coureur haalde Drugovich in, waardoor hij derde reed.

Zhou stopte in de achttiende ronde als eerste van de leiders voor nieuwe banden. Ilott volgde een ronde later en pakte hierdoor kort de virtuele leiding in de wedstrijd. Schumacher reed een ronde langer door, en wist kort de virtuele leiding over te nemen van Ilott. Zhou haalde vervolgens zijn teamgenoot in voor de tweede plek en opende meteen de aanval op Schumacher. De Duitser werd snel ingehaald door Zhou, en moest na een aantal ronden nog een plek inleveren aan Ilott. De top drie was hierdoor weer even hetzelfde als voor de pitstops.

In de zesentwintigste ronde verloor de auto van Zhou snelheid. Hij viel veel plekken terug, en na een extra pitsstop reed de eerdere leider achterin het veld. Ook de auto van Artem Markelov had technische problemen. Zijn auto viel stil waardoor de safety car de baan op kwam. Met nog tien ronden te gaan ging de wedstrijd weer van start. Bij de herstart verloor Schumacher de podiumplek nadat hij een fout maakte tussen bocht zes en zeven. Debutanten Marcus Armstrong en Robert Shwartzman reden hierdoor op de tweede en derde plaats. De twee coureurs streden vorig seizoen al tegen elkaar in de Formule 3. Deze strijd werd in de laatste ronden van de race voortgezet, maar Shwartzman wist niet voorbij Armstrong te komen. Ilott reed door het duel van zijn achtervolgers ondertussen onbedreigd naar de overwinning van de eerste feature race van het seizoen. Armstrong finishte als tweede, gevolgd door Shwartzman.

Morgen volgt de sprintrace waarin de top acht van de race in omgekeerde volgorde start. De sprintrace op de Red Bull Ring is morgen vanaf 11:05 uur te zien op Ziggo Sport.