Verstappen reed met kapotte vleugel

Red Bull Oostenrijk VT1 2020
Horner hintte al dat Red Bull misschien een eigen versie van het DAS-systeem wilde maken. (c) Red Bull Racing F1

Verstappen heeft bij Sky Sports teruggekeken op de eerste dag van het Formule 1 seizoen. Hij geeft aan tijdens de tweede vrije training met een kapotte vleugel te hebben gereden. De Nederlander kijkt nog niet naar rondetijden want volgens hem zeggen die nog niets.

Vandaag zijn de eerste vrije trainingen van het seizoen verreden en kijkend naar de einduitslag zou je zeggen dat Mercedes oppermachtig is. Mercedes eindigde namelijk twee keer P1 en P2. Verstappen eindigde één keer als derde en één keer als achtste. In de eerste vrije training spinde de Nederlander in bocht 1 en in de tweede vrije training moest hij even door het grind. Maar terugkijkend op de dag heeft Verstappen er een goed gevoel over.

Tegenover Sky Sports heeft hij aangegeven dat hij het een goede dag vond. “Natuurlijk zijn er altijd dingen die beter kunnen. Maar rondetijden zeggen momenteel nog helemaal niets, in de eerste ronde ben ik al een stuk van mijn vleugel verloren.” De einduitslag geeft volgens Verstappen dus geen goed beeld van de daadwerkelijke situatie. Of dit zo is zullen we morgen in de kwalificatie gaan zien. Daar zullen alle teams voor het eerst laten hoe snel ze echt zijn over 1 rondje.