Hamilton zeer tevreden met eerste dag

Lewis Hamilton heeft laten weten zeer tevreden te zijn met zijn dag. De eerste vrije trainingen zijn erg goed verlopen voor de Brit. Beide trainingen heeft hij als snelste afgesloten. Hij kan nog niet zeggen of dat morgen weer het geval zal zijn.

Vandaag is het seizoen eindelijk weer van start gegaan en het team van Mercedes ziet er gelijk sterk uit. De eerste twee vrije trainingen werden allebei gedomineerd door Mercedes. Hamilton was tijdens beide trainingen de snelste en heeft laten weten erg tevreden te zijn met zijn dag. “Het voelt goed om weer terug te zijn na zo’n lange tijd. Het is een enorm verschil met de auto die ik heb getest op Silverstone.” Mercedes testte voor aanvang van het seizoen op Silverstone met de 2018 auto. Dat is de laatste keer dat Lewis Hamilton in een raceauto heeft gezeten. Het verschil met de auto van nu is volgens de Brit erg groot.

“Ik kan mij niet eens meer herinneren hoe de auto in Barcelona aanvoelde, ik weet dus niet hoeveel sneller de auto is geworden. Maar dat maakt ook niet uit, het gaat erom hoe snel die nu is. Het ziet er goed uit maar je weet nooit met welke motorstand de anderen hebben gereden, het blijft een vrije training.”

Daarnaast heeft de zesvoudig wereldkampioen laten weten dat een seizoenstart in Oostenrijk wel iets makkelijker is dan in Australië. Op de Red Bull Ring heb je namelijk meer uitloopstroken, op Albert Park staan er veelal muren naast de baan. Dat maakt volgens hem nog best wel een verschil als je erachter wilt komen wat de limiet van de auto is.