McLaren verwacht geen herhaling van Australië

Andreas Seidl © McLaren F1

Andreas Seidl heeft laten weten dat hij er alle vertrouwen in heeft dat alle teams kunnen racen in Oostenrijk. Met alle regels rondom het coronavirus denkt hij dat alles goed geregeld is. Hierdoor is er geen team dat zich op het laatste moment terug moet trekken, wat in Australië wel gebeurde.

In Australië was het team van McLaren het eerste team dat aangaf niet te gaan racen. Door een besmetting binnen het team was het niet meer verantwoord. Mede doordat het team zich teruggetrokken heeft is het hele weekend op het laatste moment afgelast. Om dit niet weer te laten gebeuren zijn er nu een aantal protocollen opgesteld. Deze protocollen moeten er voor zorgen dat het niet nodig is om de Grand Prix af te lasten. Seidl heeft laten weten veel vertrouwen te hebben in de opgestelde protocollen.

De Duitser heeft laten weten dat hij erg blij is met de duidelijke protocollen. Volgens hem is het grote verschil met Australië dat iedereen in groepjes werkt. Mocht er iemand symptomen krijgen wordt diegene samen met de groep waarin diegene werkt getest. De uitslag zou binnen enkele uren binnen moeten zijn. Mocht er uit te test blijken dat er iemand positief is dan zal diegene niet meer verder mogen werken. Alle mensen die negatief testen kunnen gewoon weer aan de slag.

McLaren heeft ook een reserveteam klaarstaan die kunnen bijspringen wanneer er mensen niet meer mogen werken. Iedereen hoopt natuurlijk dat die teams niet nodig zijn want dat betekent dat er geen gevallen van corona zijn. En als dat zo is kan er gewoon geracet worden.