Tijdschema voor de Grand Prix van Oostenrijk

Max Verstappen, Scuderia Toro Rosso, Grand Prix Oostenrijk

Nog maar drie nachtjes slapen, en dan krijgen we eindelijk weer Formule 1 auto’s op een circuit te zien. Het seizoen krijgt dan toch een begin. Er werd vooraf veel regen voorspeld voor het hele weekend, maar nu lijkt alleen de vrijdag in het water te gaan lopen.

Regen of niet, het zal ongetwijfeld een interessant en chaotisch weekend worden, met coureurs die maanden niet hebben gereden en monteurs die zich plots aan allerlei andere protocollen moeten houden. Hieronder een opsomming van de tijdstippen waarop de mannen hun bolides het circuit op zullen sturen.

Vrijdag 3 juli
Eerste vrije training (VT1); 11:00 – 12:30 uur
Tweede vrije training (VT2); 15:00 – 16:30 uur

Zaterdag 4 juli
Derde vrije training (VT3); 12:00 – 13:00 uur
Kwalificatie; 15:00 – 16:00 uur

Zondag 5 juli
Race; 15:10 – 17:10 uur

Zoals in ieder Grand Prix-weekend is tijdens de kwalificatie en de race het commentaar van Olav Mol live te beluisteren op Grand Prix Radio.