Preview Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk; Ho-Pin Tung

Ho-Pin Tung zal dit seizoen audio-previews verschaffen voor Grand Prix Radio en vandaag is de eerste preview een feit. De voormalig F1 testrijder legt in zijn preview mede uit waarom hij verwacht dat Red Bull wederom een goede kans zal maken op de Red Bull Ring.

‘Omdat Mercedes een relatief grote turbo gebruikt, zal de ijlere lucht van het op hoogte gelegen circuit in Spielberg meer invloed hebben op het motorvermogen.’ Daar moeten we volgens hem nog bij op tellen dat Ferrari het voordeel op het gebied van de aandrijving waarschijnlijk kwijt zal zijn vanwege de nieuwe regels van de FIA omtrent de meting van het brandstofverbruik. Kortom; de twee concurrenten van Red Bull zullen minder vermogen hebben dan normaal en dat zorgt ervoor dat het thuisteam ‘goede kaarten in handen zal hebben’ voor een derde overwinning op rij.

Over het middenveld heeft Ho-Pin Tung nog te zeggen dat hij van één team in het speciaal een goede prestatie verwacht, namelijk Renault. ‘Zij hebben al getest op de Red Bull Ring en ook al was dat met een twee jaar oude auto, het zal ze een voordeel geven op de rest van de teams. Door Covid-19 is het circuitgebruik wereldwijd een stuk minder en dat heeft weer invloed op de conditie van de circuits.’ Renault is nu het enige team dat daar al informatie over heeft. Bovendien kunnen ook zij profiteren van het lagere vermogen van de Mercedes en Ferrari motoren waar ook veel teams in het middenveld mee rijden.

Een laatste aandachtspuntje is volgens de Chinese autocoureur de aanwezigheid van veel lange rechte stukken op de Red Bull Ring. ‘Naast de goede mogelijkheid op inhaalmanoeuvres komt er ook strategie bij kijken. Je moet je inhaalmomenten goed uitkiezen om de mogelijkheid op ‘switchbacks’ van je directe concurrent te verkleinen.’ Mede door de benoemde aspecten verwacht Ho-Pin Tung een ‘spectaculaire’ race en hij voegt er ten slotte nog aan toe: ‘Ik kan niet meer wachten, en ik denk jullie ook niet.

De volledige gesproken preview van Ho-Pin Tung is te beluisteren op Grand Prix Radio.