Porsche Supercup preview; Larry ten Voorde

(c) larrytenvoorde.com

Ook Larry ten Voorde blikt vandaag alvast vooruit op de Porsche Supercup race aanstaand weekend in Oostenrijk. Na de preview van Jaap van Lagen gisteren is het nu dus de beurt aan de virtuele Supercup winnaar. 

Ten Voorde rijdt vanaf dit seizoen bij een nieuw team, genaamd GP Elite. Het is een Nederlands team met een volledig Nederlandse line-up. ‘Officieel is het een nieuw team maar ze hebben al aardig wat ervaring op kunnen doen in de Benelux en tijdens gastraces in de Supercup.’

De Enschedese Porsche coureur is erg te spreken over de voorbereiding. ‘We hebben natuurlijk al de virtuele editie weten te winnen, en nu gaan we voor het echie. We zijn goed voorbereid en hebben hard doorgetraind. En ook de moeilijke periodes waarin we even niet konden rijden hebben we goed benut door nog beter voor te bereiden en meer te bespreken over mogelijke verbeteringen.’

Het moge duidelijk zijn dat ten Voorde in ieder geval heel positief is over de start van het nieuwe seizoen. Ondanks dat hij net als Jaap van Lagen baalt van de afwezigheid van Zandvoort en Monaco op de kalender is hij trots dat hij weer mee mag met de Formule 1. ‘Ik kan het bijna niet geloven maar we gaan weer beginnen!’ Zo sluit hij af.

Het team van GP Elite had op voorhand drie auto’s ingeschreven maar er kwamen onlangs nog twee startplaatsen bij, en dus gaat het team in Oostenrijk van start met maar liefst vijf Porsches. Het team wordt in principe verdeeld in twee teams vanwege de latere inschrijving van de vierde en vijfde auto’s. De verdeling in twee teams wordt gedaan omdat het in de Porsche Supercup niet is toegestaan om meer dan drie auto’s in te schrijven, vandaar dat het officieel twee verschillende teams zullen zijn.

Larry ten Voorde, Max van Splunteren en Jesse van Kuijk werden dus al eerder aangekondigd. En nu komen Lucas Groeneveld en Daan van Kuijk daar nog bij. Twee volledig Nederlandse teams dus onder één organisatie met de ambitie om na het gewonnen virtuele seizoen, hetzelfde neer te zetten op de fysieke circuits.

De volledige audio-update van Larry ten Voorde is te beluisteren op Grand Prix Radio.