Ferrari neemt geen updates mee naar Oostenrijk

(c) Formula1.com

Teambaas Mattia Binotto heeft tegen SkySportsF1 verteld dat Ferrari geen updates gaat meenemen naar Oostenrijk, voor de eerste twee Grands Prix van dit seizoen.

De teleurstellende wintertest voor Ferrari heeft ervoor gezorgd dat het team is gaan werken aan een ander plan met de SF1000. ”Dit weekend gaan we met dezelfde auto rijden, die we aan het eind van de wintertest ook hebben gebruikt”, begint Binotto.

”Dit betekent niet dat we tijdens de lockdown hebben stilgezeten”, gaat Binotto verder. ”De waarheid is dat de uitkomst van de wintertest ons ertoe heeft gebracht een belangrijke wijziging door te voeren op het gebied van ontwikkeling en dan met name op het aerodynamisch vlak. Eerst moesten we begrijpen waarom we de verwachte resultaten niet hebben gehaald. Op basis daarvan besloten we een nieuw programma te bedenken, wetende dat niet alles klaar zou zijn voor de eerste race.”

De concurrenten Mercedes en Red Bull Racing hebben onlangs al aangekondigd om met grote updates naar Spielberg af te reizen, inclusief een verbeterde motor van Honda voor Red Bull. Ferrari neemt voor het raceweekend in Hongarije, de eerste nieuwe onderdelen mee.

”Ons doel is om de updates te introduceren tijdens de derde race op 19 juli op de Hungaroring. Afgezien daarvan en de ontwikkeling van de auto hebben we, samen met onze coureurs, het gedrag van de auto kunnen analyseren in de simulator. Ik denk dat dat zijn waarde zal gaan bewijzen in Oostenrijk”, besluit Binotto.