Toestand Zanardi blijft kritiek na tweede operatie

(c) Formula 1

De toestand van Alex Zanardi is ook na een tweede operatie stabiel, maar kritiek. In Siena onderging de Italiaan voor de tweede keer een hersenoperatie die 2,5 uur duurde. 

Anderhalve week geleden botste Zanardi met zijn handbike op volle snelheid op een vrachtwagen. De alleskunner ligt op de intensive care en wordt daar nog steeds in een kunstmatige coma gehouden.

De viervoudig paralympisch kampioen reed in de jaren 90 in de Formule 1. Hij is voornamelijk bekend geworden om zijn doorzettingsvermogen en de manier hoe hij zich wist terug te vechten na een crash op de Lausitzring in Duitsland in de CART-series. Zanardi verloor zijn beide benen, maar keerde met twee kunstbenen terug in de autosport. Daarna was hij erg succesvol tijdens de paralympische spelen van Londen 2012 en Rio de Janeiro 2016, waar hij in totaal vier gouden medailles wist te winnen.