Update Rick Winkelman; Hamlin en Harvick domineren Nascar weekend

(c) Matthew OHaren

Denny Hamlin en Kevin Harvick voerden dit weekend de toon aan tijdens de Nascar races in Pocono. Er werd op zowel zaterdag als zondag geracet. Volgens Rick Winkelman niet vanwege Corona, maar om nieuwe formats uit te testen. 

Beide wedstrijden werden uitgesteld vanwege de regen, maar toen ze eenmaal begonnen waren het Hamlin en Harvick die de snelheid bepaalden in Pocono. Op zaterdag was het Hamlin die als eerste over de lijn kwam, met Harvick in zijn kielzog. Op de zondag was het precies andersom, Harvick mocht de geblokte vlag komen ophalen en ditmaal was het Hamlin die als tweede over de lijn kwam.

Beide mannen zullen dus tevreden zijn over de behaalde resultaten. Hamlin heeft nu vier overwinningen in 2020 en staat vijfde op de ranglijst. Harvick staat vier plekken daarvoor en heeft dus de leiding in het kampioenschap, hij wist drie keer te winnen.

Een man die zeker niet tevreden zal zijn is volgens Winkelman Kyle Busch. Hij geeft aan last te hebben van het gebrek aan vrije trainingen en kwalificaties. Toch opvallend want Kyle Busch is volgens Ziggo Sport’s Nascar commentator een ontzettend grote naam binnen de sport. Hij is zelfs de huidige titelhouder.

Maar zoals bekend is alles mogelijk in Nascar en dus zal ook Busch, naast Hamlin en Harvick (en zo’n twintig anderen) een van de kanshebbers zijn volgend weekend, wanneer het hele circus afreist naar Indianapolis.

De hele audio-update van Rick Winkelman valt te beluisteren op Grand Prix Radio, en alle Nascar races zijn te bekijken op Ziggo Sport.