McLaren leent bedrag van 150 miljoen pond bij bank van Bahrein

Zak Brown © McLaren F1

De McLaren groep, bestaande uit het Formule-1 team en de straatauto-afdeling heeft een lening afgesloten met de nationale bank van Bahrein. Dit doet de organisatie om de geldstroom binnen het bedrijf op gang te houden.

Korte tijd geleden kwam naar buiten dat naast Williams ook McLaren zwaar getroffen wordt door de corona-crisis. Het wilde zelfs het hoofdkantoor en een aantal klassieke auto’s aanbieden als onderpand. Potentiële geldschieters beweren alleen dat de collectie al eens eerder als onderpand is aangeboden.

Het team zou 250 miljoen pond nodig hebben om aan alle betalingen te kunnen voldoen. Eerder liep het team al steun van de Britse overheid mis toen het 150 miljoen pond wilde lenen. Nu staat de NBB (nationale Bahreinse bank) dus garant. Een geldschieter die al 56 % van de aandelen binnen McLaren bezit.

Met deze lening verwacht het team genoeg financiële middelen te hebben om de boel op gang te houden. Uiteindelijk zal deze lening ertoe moeten leiden dat de geldstroom voldoende blijft, met als resultaat dat er aan vereiste betalingen kan worden voldaan.