Esteban Ocon heeft zijn levensstijl aangepast

(c) Renault Sport

Esteban Ocon heeft laten weten dat hij extra voorzichtig is. De Fransman heeft een jaar moeten wachten tot hij weer mocht racen in Australië, maar omdat die race niet doorging heeft hij nog langer moeten wachten. Het voelde voor hem alsof alles tegen zat. Hij wil niet dat zijn rentree in gevaar komt door het coronavirus.

In 2018 reed Esteban Ocon voor het team van Force India. Dat team werd gekocht door Lawrence Stroll waardoor zijn zoon Lance in de roze auto plaats moest nemen in 2019. Hierdoor verloor Ocon zijn stoeltje. Ocon was op zoek naar een nieuw stoeltje en het team van Renault was de meest voor de hand liggende optie. Maar toen Daniel Ricciardo besloot bij het Franse team te tekenen was er geen plaats meer vrij. Ocon moest in 2019 toekijken als reservecoureur van Mercedes met als enige doel: terugkeren in de Formule 1.

Voor 2020 heeft Ocon toch het Renault stoeltje weten te bemachtigen. Hij vervangt dit jaar Nico Hülkenberg. Na een jaar afwezig te zijn geweest kon Ocon niet wachten om in Australië te gaan rijden. Door het coronavirus is die race niet doorgegaan en de start van het seizoen werd uitgesteld. Ocon moest dus nog langer wachten op zijn terugkeer. “Het voelde alsof alles tegenzat. Ik lach wel maar diep van binnen huil ik.”

De Fransman heeft zijn gehele levensstijl aangepast. “Het zou verschrikkelijk zijn dat ik zo lang heb gewacht en vervolgens positief test.” Volgens de Renault coureur kun je niet alle risico’s vermijden maar hij geeft aan extra voorzichtig te zijn.