Alfa Romeo nog niet bezig met coureurs voor 2021

(c) Alfa Romeo

Volgens Frédéric Vasseur is Alfa Romeo nog niet bezig met de coureurs voor 2021, dat is wat hij heeft laten weten aan Auto, Motor und Sport. Zowel Giovinazzi als Raikkonen hebben een aflopend contract. Volgens Vasseur is het nu nog niet nodig om te kijken wie er in 2021 voor Alfa Romeo gaat rijden. Verder kijkt hij ook kort vooruit op het aankomende seizoen.

De rijdersmarkt is dit jaar al vroeg begonnen. Er is nog geen Grand Prix verreden en de eerste coureurs hebben al een contract bij een ander team getekend. Alfa Romeo heeft nog geen coureurs vastliggen voor 2021 en daar zal ook niet zo snel verandering in komen volgens teambaas Vasseur. “Natuurlijk is de situatie momenteel anders maar wij nemen onze beslissing altijd rond oktober, november. Ook dit jaar zal daar geen verandering in komen.”

Vasseur geeft aan dat hij het belangrijk vindt dat er eerst gefocust wordt op het huidige seizoen. Hij heeft er alle vertrouwen in dat het huidige rijders duo het goed gaat doen. “Giovinazzi verbetert zich, hij heeft een uitstekende tweede seizoenshelft gehad. Ik verwacht dat we in 2021 ook weer een goed duo zullen hebben, maar daar gaan we het later nog over hebben.”

De volle focus ligt voor Alfa Romeo op dit seizoen, het doel is om het beter te doen dan vorig jaar. “Omdat we geen idee hebben hoeveel Grands Prix we zullen gaan rijden is het super belangrijk dat we alle kansen aangrijpen. Als er een situatie ontstaat zoals in Duitsland of Brazilië vorig jaar moeten we er staan.”