Ricciardo vindt 10 races genoeg voor een kampioenschap

(c) Renault F1 Team

Daniel Ricciardo heeft in de “In the Fast Lane” podcast laten weten dat hij 10 races genoeg vindt om een echte kampioen te bepalen. Tot nu toe zijn er minimaal 8 Grands Prix maar de Formule 1 is bezig om de kalender verder uit te breiden. Verder vertelt de Australiër dat hij ook wel op ziet tegen de start van het seizoen.

Voor nu is er een kalender waarin er 8 races gereden worden en dat is volgens Ricciardo nog net te weinig om een echte kampioen te kunnen bepalen. Hij heeft laten weten dat hij vindt dat er minimaal 10 races verreden moeten worden. “Vanaf 10 races kun je zeggen dat je een echt seizoen hebt gereden. De wereldkampioen kan dan gewoon de boeken in zonder dat er een opmerking bij moet staan. Als we er maar 4 of 5 rijden dan is dat echt te weinig, alles vanaf 10 is genoeg.”

Verder kijkt Ricciardo vooruit op de start van het seizoen. In het begin zal alles best wel even anders zijn zonder alle fans om de rijders heen. Maar volgens de Renault coureur zal de competitie hetzelfde blijven. “De atmosfeer zal best wel verschillen maar uiteindelijk zijn we dezelfde coureurs in dezelfde auto’s. De competitie gaat dus echt niks veranderen.” Ricciardo kijkt uit naar de start van het seizoen maar er is één ding waar hij erg tegenop ziet. Dat ding is namelijk de COVID-19 test die een coureur moet doen. “Ik heb het al een keer moeten doen en geloof me dat is echt geen pretje. We zullen dit misschien wel 30 keer moeten doen dit jaar. Dat is echt iets waar ik tegenop zie.”