“RoKit nieuwe titelsponsor Mercedes”

(c) Williams F1

Voormalig Williams titelsponsor RoKit gaat naar alle waarschijnlijkheid in zee met Mercedes. Williams laat weten ‘geschokt’ te zijn door de nieuwe deal en beraamt zich op juridische stappen tegen de telefoonfabrikant.

Volgens het doorgaans goed ingelichte RaceFans is de RoKit sponsoring mogelijk al in Oostenrijk op de Mercedes te zien is. RoKit verbond zich vorig jaar nog als titelsponsor aan het team van Williams. Ondanks een contract ter waarde van 25 miljoen dollar per jaar tot 2023 besloot de telefoonfabrikant de deal vorige maand per direct te beëindigen. 

Bronnen binnen Williams melden aan RaceFans: “We zijn geschokt dat een team waarmee we een langlopende relatie hebben, nu RoKit heeft gestrikt als sponsor. Vooral nadat het algemeen bekend is wat er gebeurd is.” Williams beraamt zich ook op juridische stappen tegen RoKit vanwege contractbreuk.