FBI doet ‘strop-incident’ Bubba Wallace af als toeval

(c) Richard Petty Motorsports

De FBI heeft het onderzoek naar de gevonden ‘strop’ in de pitbox van Bubba Wallace afgerond en geconcludeerd dat er geen sprake zou zijn van een misdrijf.  Uit het onderzoek blijkt onder andere dat het om een touw ging waarmee garagedeuren open en dicht worden gedaan. Rick Winkelman blikt voor Grand Prix Radio terug op het incident en kijkt alvast vooruit naar het raceweekend op Pocono.

Afgelopen zondag werd er voorafgaand aan de NASCAR race in Talladega door een monteur een strop gevonden in de pitbox van Wallace, de enige gekleurde coureur in het veld. Het incident leidde tot een grote shock in de autosportwereld. Om Wallace te steunen in zijn strijd tegen racisme, werd zijn #43 auto door zijn mede-coureurs naar het eind van de pitstraat geduwd. De indrukwekkende beelden gingen heel de wereld over.

De FBI werd ingeschakeld om onderzoek te doen naar het ‘strop-incident’. Het concludeert nu dat er geen sprake is van een misdrijf, maar dat het slechts toeval is dat de strop gevonden is in de pitbox van Wallace. “De FBI begrijpt dat garage nummer 4 vorige week pas werd toegewezen aan Bubba Wallace. Het onderzoek heeft ook bewijzen aan het licht gebracht, waaronder videomateriaal van NASCAR, dat de ‘strop’ daar al lag sinds oktober 2019. Niemand had kunnen weten dat garage nummer 4 aan Wallace toegekend zou worden.” De FBI laat weten dat er dus niemand vervolgd zal worden, omdat er geen strafbare feiten zijn gepleegd.

Wallace voert een ferme strijd tegen racisme en ongelijkheid. Zo reed hij al met een ‘Black Lives Matter’ livery en streed hij voor een verbod op de confederatievlag. Een verzoek waar de NASCAR organisatie gehoor aan gaf.

Tricky triangle

Dit weekend staan er zowel op zaterdag als zondag NASCAR races op het programma op het circuit van Pocono. ‘The Tricky Triangle’ is een oval met slechts drie bochten en staat bekend als een gevaarlijke baan. In het verleden zijn er in zowel NASCAR als IndyCar een aantal flinke ongelukken gebeurd, waaronder het fatale ongeluk van Justin Wilson in 2015.

Luister de hele NASCAR-update van Rick Winkelman via Grand Prix Radio. De NASCAR-races zijn zaterdag om 21.30 uur en zondag om 22.00 uur live te zien op Ziggo Sport Racing.