Pirelli maakt aantal banden bekend voor seizoen 2020

Pirelli heeft dinsdag de aantallen van de banden bekend gemaakt die dit jaar tijdens iedere Grand Prix gebruikt gaan worden. Over anderhalve week staat de eerste race van 2020 op de agenda, die gereden gaat worden op de Red Bull Ring in Spielberg. 

In de afgelopen jaren bepaalde de teams voor hun coureurs hoeveel sets van iedere compound, Pirelli mee moest nemen naar een raceweekend. Vanwege het coronavirus is er bepaald dat elke coureur voor elk raceweekend hetzelfde aantal sets van iedere compound tot zijn beschikking krijgt.

Voor iedere Grand Prix die in 2020 geracet gaat worden, heeft iedere coureur de beschikking over: acht sets van de soft band, drie sets van de medium band en twee sets van de harde band. Zoals gewoonlijk verschilt het per circuit of de C1, C2, C3, C4 of C5 band wordt meegenomen.