McLaren stapt naar de rechter om het financieel te redden

(c) McLaren F1

McLaren heeft door het coronavirus grote financiële problemen. Om deze problemen op te lossen wil McLaren een hypotheek nemen op het hoofdkantoor en een aantal historische racewagens, maar dat gaat nog niet zo makkelijk. Een groep investeerders zegt dat McLaren dit al eerder als onderpand heeft gegeven en dit dus niet opnieuw kan doen. Om te kijken of dit mag is McLaren naar de rechter gestapt.

McLaren heeft grote financiële problemen door het coronavirus. Er wordt niet gereden dus krijgt het team geen sponsorgeld, ook op prijzengeld zal het team nog moeten wachten. Doordat er nauwelijks geld binnenkomt kampt het team met grote financiële problemen. McLaren wilde in eerste instantie mensen ontslaan en een lening aanvragen, maar dat plan kreeg geen groen licht. Toen kwam het plan om een hypotheek op het hoofdkantoor en een aantal historische racewagens te nemen, maar ook dit plan lijkt onzeker.

Een groep investeerders zegt dat dit al eerder als onderpand is gegeven. Daarom zou McLaren dit nu niet als onderpand kunnen gebruiken. De investeerders zeggen dat dit is gedaan bij de obligatie uitgifte in 2017. De problemen van McLaren lijken erg groot te zijn omdat het team nu besloten heeft om naar de rechter te stappen. McLaren hoopt dat de rechter toestemming kan geven voor de plannen.

McLaren wil duidelijk maken dat de situatie komt door het coronavirus. Mocht McLaren geen toestemming krijgen dan moet het team met een andere oplossing komen. Anders is de toekomst voor het Britse team onzeker.