Newey vindt Verstappen een betere leider dan Raikkonen

(c) Red Bull Content Pool

Adrian Newey heeft in een podcast op het YouTube kanaal van Motor Sport laten weten dat hij Verstappen een betere leider vindt dan Raikkonen. Adrian Newey zit al een lange tijd in de sport en heeft met veel verschillende coureurs gewerkt. Hij is misschien wel de man die coureurs kan vergelijken.

Adrian Newey zit al erg lang in de sport en heeft samengewerkt met heel veel verschillende coureurs. Denk aan Mansell, Hakkinen, Vettel en Raikkonen. Tegenwoordig werkt Newey samen met Verstappen en Albon. Verstappen is de leider van het team en volgens Newey vult hij die rol beter in dan Raikkonen dat deed toen ze samenwerkten. “Raikkonen was een echte rookie, hij was niet in staat om het team te leiden. Pas in 2005 nam hij de rol als teamleider op zich. Bij Kimi heb ik nooit het gevoel gehad wat ik nu bij Verstappen heb.”

Newey vertelt ook over hoe de Nederlander zich op het circuit gedraagt. Soms vergeet hij dat Verstappen pas 22 jaar oud is. “In de loop van het weekend kan Verstappen zich echt onderscheiden als teamleider.” Newey geeft aan dat hij tegenwoordig niet echt meer naar de leeftijd van mensen kijkt, maar meer hoe lang ze ergens mee bezig zijn. Verstappen was vanaf jonge leeftijd al aan het karten. Daar heeft hij veel ervaring opgedaan en toen hij in 2015 naar de Formule 1 kwam had hij al veel race ervaring. Dat is wat volgens Newey ook een rol speelt.