NASCAR-update Rick Winkelman: "Het wordt een spektakel"

2020-May24-Keselowski-hero-625x340-1

Rick Winkelman kijkt voor Grand Prix Radio vooruit op de NASCAR-races. Morgen wordt geracet op de Talladega Superspeedway in Lincoln Alabama. Het circuit staat vooral bekend om de hoge snelheden.

"De snelheden zullen dit jaar iets lager zijn dan vorig jaar, vanwege reglementswijzigingen die NASCAR heeft doorgevoerd. Nog altijd wordt verwacht dat de 40 auto's die op de baan komen gemiddeld over een ronde op Talladega 320 kilometer per uur zullen rijden. De auto's rijden vaak op een kluitje, en dan is de 'Big One', een massacrash, nooit ver weg."

De snelheden zijn lager dan vorig jaar, en dit komt volgens Winkelman niet alleen door de reglementswijzigingen. "De snelheden zullen ook iets lager zijn vanwege het hele heftige ongeluk van Ryan Newman op die andere Superspeedway in Daytona eerder dit jaar. Newman kwam daar trouwens heel goed vanaf, en hij rijdt ook gewoon mee zondagavond." De verlaging van de snelheid betekent niet dat de auto's nu langzaam gaan. "Het gaat nog steeds kneiterhard", volgens Winkelman.

De commentator denkt dat, ondanks de lagere snelheden, het spektakel niet minder zal zijn. "Als de snelheden iets lager zijn, dan is het voor de coureurs ook makkelijker om zelf wat meer inhaalacties uit te voeren en zijn ze minder afhankelijk van fouten van andere coureurs. Bovendien, het verschil tussen 320 kilometer per uur en 325 kilometer per uur over een ronde zie je op tv toch niet. Kortom, het wordt zondag weer een spektakel", besluit Winkelman.

De race is vanaf 21:00 uur te zien op Ziggo Sport, en de hele NASCAR-update is te beluisteren op Grand Prix Radio.

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden