Sainz en Norris rijden op Silverstone in Formule 3 auto’s

(c) McLaren F1 Team

Carlos Sainz en Lando Norris maken zich vandaag klaar voor de start van het seizoen. Dit doen ze niet in een oude Formule 1 auto maar in de Formule 3 auto van het team van Carlin. Dit heeft te maken met de overstap van Honda naar Renault motoren. Door die overstap kan McLaren niet testen met een oudere McLaren.

Een aantal Formule 1 teams zijn al begonnen met testen voor het nieuwe seizoen. Alle nieuwe reglementen rondom het coronavirus moeten zo goed mogelijk worden nageleefd en met een testdag kunnen de teams vast wennen aan de nieuwe omstandigheden. Ook voor de coureurs is de testdag een mooi moment om weer even aan de snelheden van een Formule 1 auto te wennen. Sainz en Norris gaan niet wennen aan de snelheid van een Formule 1 auto maar aan de snelheid van een Formule 3 auto. Vandaag rijden zij op het natte Silverstone.

Omdat Mclaren de overstap van Honda naar Renault heeft gemaakt kan het nu niet testen. Om te mogen testen moet er namelijk een auto worden gebruikt die minstens 2 jaar oud is. Lando Norris wilde het gevoel wel weer even ervaren voordat hij in een Formule 1 auto stapt en besloot met een Formule 3 auto te gaan rijden. Vandaag rijdt hij weer maar nu rijdt McLaren teamgenoot Carlos Sainz ook mee. Ze rijden in de Formule 3 auto van Carlin, het team waar Norris voor reed. Carlos Sainz rijdt vandaag dus zijn eerste meters in een Formule auto sinds de wintertests in Barcelona.

https://twitter.com/McLarenF1/status/1273535424527564802