Leclerc neemt speciale route richting testcircuit Fiorano

Al vroeg in de ochtend reed Charles Leclerc door de straten van Maranello in de Ferrari van dit jaar. Omdat Leclerc reed in de huidige auto mocht hij maar 100km afleggen in de vorm van een filmdag. Ferrari heeft hier vanochtend gebruik van gemaakt door met de Ferrari vanaf de oude Ferrari fabriek langs allemaal bijzondere plekken richting het testcircuit te gaan.

Charles Leclerc maakte vanochtend de Italianen wakker met het geluid van een Formule 1 auto. De Monegask begon zijn route in de oude Ferrari fabriek. Hij reed door dezelfde poort als Enzo Ferrari op 12 maart 1947. Vanuit daar reed Leclerc in de richting van de Gestione Sportiva, de plek waar alle Formule 1 auto’s van Ferrari zijn gebouwd en ontwikkeld sinds 2015. Daarna reed de Monegask langs het Maranello Museum, de plek waar de mooiste Ferrari ’s van de afgelopen 73 jaar te vinden zijn. Deze route leidt hem naar Fiorano, het testcircuit van Ferrari.

Leclerc heeft laten weten normaal gesproken niet zo vroeg op te staan. Maar vanochtend was er een goede reden om dit wel te doen. Misschien heeft hij een aantal mensen wakker gemaakt maar het was een geweldige ervaring om met een Formule 1 auto door de straten van Maranello te rijden. Hij geeft ook aan dat hij het fijn vond om weer in de auto plaats te nemen, het voelde voor hem als thuiskomen. Leclerc kan niet wachten om weer te gaan racen in Oostenrijk.