Pitapparatuur mag niet verder ontwikkeld worden

(c) Mercedes AMG F1

Vanaf 30 september mag de apparatuur die gebruikt wordt tijdens de pitstops niet verder ontwikkeld worden. Dat meldt de Formule 1 op haar officiële website.

De ontwikkeling ervan is duur en daarom is er afgesproken dat dit niet meer mag. In de toekomst moeten er ook standaardonderdelen gebruikt gaan worden. Alle 10 teams moeten uiterlijk 22 juli een volledige beschrijving geven van de pitstopapparatuur die ze gebruiken. Elk team mag de beschrijving tot 30 september aanpassen.

Na 30 september kunnen er slechts kleine wijzigingen worden doorgevoerd, zoals het wijzigen van krikken om verschillende rijhoogtes van auto’s aan te kunnen. Dit moet dan wel goedgekeurd worden door de FIA.

Het was de bedoeling dat teams al gebruik gingen maken van standaardonderdelen, maar hiervoor zouden alle teams nieuwe sets apparatuur moeten aanschaffen, wat de kosten weer zou doen laten stijgen.