Marko ontevreden met verhuurbeleid Red Bull Ring

(c) Mark Thompson/Red Bull Racing

Helmut Marko heeft zijn ontevredenheid geuit over de aankomende testdag van Renault op de Red Bull Ring. Waar Red Bull niet kon testen vanwege zijn Renault verleden, doet Renault dit nu op uiterlijk het circuit in het bezit van overkoepelende eigenaar Dieter Mateschitz.

Ondanks dat het circuit volledig losstaat van de raceafdeling van Red Bull had Marko blijkbaar toch wat solidariteit verwacht van wat toch zijn collega’s zijn. Zeker het feit dat uitgerekend Renault nu gaat testen op de Red Bull Ring moet Marko pijn doen na het lastige huwelijk waarin de twee motorsport-giganten jaren verstrikt zijn geweest.

‘Laten we het een heel gul gebaar noemen.’ Zo reageert Marko sarcastisch, maar diep vanbinnen zal hij toch gehoopt hebben op een deal tussen het management en Renault zodat ook Red Bull nog een keer zou kunnen testen. Want na titelfavorieten Mercedes en Ferrari is Red Bull Racing nu het enige team van de grote drie dat nog niet getest heeft.

Frustratie dus bij Marko en wellicht ook onvrede bij monteurs en ingenieurs die nu niet de nieuwe corona-protocollen kunnen trainen. Onbetwiste nummer één bij Red Bull, Max Verstappen, daarentegen schijnt niet zoveel problemen te hebben met het gebrek aan kilometers. ‘Ik ben binnen drie of vier rondjes op snelheid.’ Zo maakt hij duidelijk.