Jamie Chadwick wil in 2023 Formule 1 rijden

(c) Williams Racing

Jamie Chadwick wil graag de eerste vrouw in de Formule 1 worden sinds 1976. Deze kans is ineens een stuk groter geworden omdat de 22 jarige coureur getekend heeft bij Prema. Dit jaar zal ze rijden in de regionale Formule 3 maar vanaf volgend jaar is het plan dat ze in de internationale Formule 3 of Formule 2 rijdt voor Prema, om vanuit daar door te gaan naar de Formule 1.

Jamie Chadwick won het allereerste W Series kampioenschap en is ook development driver voor Williams. Maar haar doel is om in 2023 in de Formule 1 te rijden en met het contract bij Prema is dit doel ineens een stuk realistischer geworden. Ze geeft bij de BBC aan dat ze normaal gesproken moet afwachten waar ze het volgende jaar gaat rijden. Maar nu ligt er een heel plan voor de toekomst klaar. En dat stukje zekerheid is ze heel erg blij mee.

Naast Prema heeft ze ook nog meer steun gekregen. David Dicker, oprichter van Rodin Cars, gaat Chadwick financieel steunen. Chadwick reed in maart een test voor Rodin Cars en Dicker was direct onder de indruk. Dicker beschrijf Chadwick als een exceptioneel talent. Hij geeft ook aan dat hij vooral kijkt naar de lange termijn. Hij wil Chadwick financieel steunen in haar weg naar de Formule 1.

Chadwick zelf heeft aangegeven dat dit een droom is die uitkomt. Aan de BBC vertelt ze: “If I had a smaller budget I couldn’t race with a top team like Prema and give myself the best chance to perform and justify being in F1.” Verder vertelt ze dat dit het mooiste moment uit haar carrière is. De afgelopen jaren moest ze altijd kijken waar ze het volgende jaar gaat rijden. Maar nu heeft ze een plan voor de komende jaren en dat biedt een stukje zekerheid.

Het seizoen van Chadwick begint in het eerste weekend van augustus op het circuit van Misano. Chadwick won daar vorig jaar de W Series race dus ze kent het circuit al goed.